Sayısal Takograf Veri Aktarımı ve U-ETDS Sistemi Veri Girişi Ertelendi

Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 10.01.2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Yönetmelik değişikliği ile;

- Tüzel Kişilerin yetki belgesi alması ve yenilemesi için gerekli olan Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi zorunluluğu 01.01.2024,

- C2, C3, K1, K3, L1, L2, N1, N2, R1 ve R2 yetki belgesi sahiplerinin U-ETDS sistemine veri gönderme zorunluluğu 01.01.2021,

- Yetki belgesi sahipleri, sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri gönderme zorunlulukları uluslararası taşımacılar için 01.01.2021 ve yurt içi taşımacılar için ise 01.01.2024 tarihine ertelenmiştir.

Bununla beraber, veri gönderme yükümlülüğü devam etmekte olup, Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde uyarma müeyyidelerinin uygulanması ertelenmiştir.

Ayrıca yeni yapılan düzenleme ile geçerli araç muayenesi olmayan ve yetki belgesine eki taşıt belgesinden düşülen taşıtların tekrar muayenelerinin yapılması halinde herhangi bir işleme gerek kalmaksızın yeniden eklenecek ve taşıt kartı düzenlenecektir.

Üyelerimize, Yetki Belgesi Sahiplerine ve Tüm İlgililere önemle duyurulur.

Sağlık Bakanlığı Korona Virüsü (Covid-19) Korunma Yolları ve Bilgilendirme Broşürü-Mutlaka Okuyunuz
Ölçü ve Tartı Aletlerine Getirilen Muafiyet Hakkında Duyuru
E-Dönüşüm (Efatura , Earşiv, Edefter) Bilgilendirme Toplantısına Davet
2021-2023 Yeni Ekonomi Programı Resmi Gazetede Yayınlandı