Plastik Poşet Kullanım Kriterleri Yeniden Belirlendi

PLASTİK POŞET KULLANIM KRİTERLERİ YENİDEN BELİRLENDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni yılla birlikte plastik poşetlerden alınan 25 kuruşluk ücrete zam yapmama kararı aldı. Poşetlerin kullanım kriterleri yeniden belirlendi. Bakanlık, plastik poşetlerde "Sıfır Atık Logosu ve Çevreci Slogan Kullanım Kriterleri" başlıklı duyuru yayımladı.

Duyuruya göre, ücretlendirme uygulamasına tabi tutulan plastik poşetlerin çift kat kalınlığı 40 mikron üzerinde olacak ve mutlaka barkod taşıyacak.

Plastik poşetlerin etiketlenmesi ve işaretlenmesine ilişkin yükümlülükler hem plastik poşet üreticilerinin hem de satış noktalarının sorumluluğunda olacak.

Plastik poşetlerde "çevreci slogan ve Sıfır Atık logosu" poşetin en büyük yüzey alanında kullanılacak. Plastik poşetlerin yüzeylerinde "Sıfır Atık logosu" bulundurulmasında asli sorumluluk, satış noktalarına verildi.

Sıfır Atık logosu, Bakanlığın web sitesinde gösterilen örneğe uygun olarak yüksek konsantrasyonlu tek renk veya renkli kullanılabilecek. Logo, zorunlu bulundurulduğu yüzey alanın en az yüzde 15'ine yerleşecek büyüklükte olacak.

Çevreci sloganlar da Bakanlığın web sitesinde gösterilen örneklerden seçilerek, yüksek konsantrasyonlu tek renk veya renkli kullanılabilecek

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlama Mesajı
Kadir Gecesi Kutlama Mesajı
T.C. İçişleri Bakanlığınca 81 İl Valiliği’ne Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Gönderilen Ek Genelge.
Brexit Bilgilendirme Toplantısı'na Davet
Sayısal Takograf Veri Aktarımı ve U-ETDS Sistemi Veri Girişi Ertelendi