E-Fatura Zorunluluğu Olan Firmalar İçin E-Arşiv Fatura Dönemi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca Resmi Gazetede yayınlanan tebliğ ile;

e-Fatura uygulamasına geçme zorunluluğu bulunan mükelleflerimizin aynı zamanda e-Arşiv Fatura uygulamasına da geçmek zorunda olduğuna ilişkin düzenleme yapılmıştır.

e-Ticaret paydaşı olan internet satış platformları, internet ortamında ilan yayınlayanlar ve internet reklam aracıları e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamasına geçmek zorunda olacaklardır.

e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, 1/1/2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 Bin TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5 Bin TL’yi) aşması halinde, söz konusu faturaların, “e-Arşiv Fatura” olarak Başkanlıkça sunulan e-Belge düzenleme portali üzerinden düzenlenmesi zorunlu hale getirilmiştir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

Koronavirüs (Covid-19) Salgını ile Mücadele Kapsamında Marketlerle İlgili Ek Genelge Hakkında Duyuru
Sayısal Takograf Veri Aktarımı ve U-ETDS Sistemi Veri Girişi Ertelendi
KDV Beyanname ve Ödeme Süreleri İle BA-BS Bildirimlerinin Verilme Süreleri Uzatıldı