Yıllık İşletme Cetveli Gönderme Zorunluluğu Hakkında Önemli Duyuru

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 5. maddesi gereğince, sanayi işletmeleri her takvim yılı başından itibaren 4 ay içerisinde (her yıl 30 Nisan son gün) bir önceki yıla ait bilgileri içeren “Yıllık İşletme Cetvelini” bildirim ile yükümlüdür. Bu kapsamda; İl Müdürlüğümüzde sicil kaydı bulunan işletmelerin 2019 yılı üretim faaliyetleriyle ilgili “Yıllık İşletme Cetveli” bilgilerini ve “İşletme Anketini” en geç 30/04/2020 tarihine kadar eksiksiz ve doğru bir şekilde Bakanlığımızın www.sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden sisteme girmeleri gerekmektedir.

Bilgilerin sisteme girilmesinde sorun yaşanmaması için son tarihin beklenmemesi, sisteme girilen bilgilerin kayıt edilmeden önce kontrol edilmesi ile bilgiler kayıt edildikten sonra “İl Müdürlüğüne Gönder” butonuna tıklanarak işlemin tamamlanması ve sistem aracılığıyla kayıtlı e-posta adresinize “Onaylandı” bilgi mesajının ulaştığının kontrol edilerek işlemin tamamlandığının bilinmesi gerekmektedir.

Yine anılan Kanun ile; işletmeler tarafından verilen beyannamelerde meydana gelen değişiklikleri (unvan-adres-ürün değişikliği veya ürün ilavesi ile kapanma ve faaliyete geçme hallerini değişiklikten itibaren 1 ay içerisinde) ve Yıllık İşletme Cetvelini süresi içerisinde bildirmeyenlere 1.586,00 TL, Sanayi Sicil Belgelerini yetkili memurlara ibraz etmeyenlere 793,00 TL, istenen bilgiyi gerçeğe aykırı olarak bildirenlere 3.180,00 TL idari para cezası uygulanacağı (2020 yılı rakamları), ayrıca, vize ettirilmeyen Sanayi Sicil Belgesinin geçersiz sayılacağı dolayısıyla elektrik tarifesinden de yararlanılamayacağı (sanayi abonesi tarifesinden çıkarılacağı) hüküm altına alınmıştır.

İlgili Üyelerimize önemle duyurulur.

Başkanımızdan Anneler Günü Kutlama Mesajı
TOBB Türkiye 100" Son Başvuru - 31 Ocak 2019