U-ETDS ve Sayısal Takograf Bilgilendirme Toplantıları Hakkında Önemli Bilgilendirme

Sayın Üyemiz,

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı I. Bölge Müdürlüğü tarafından "U-ETDS ve Sayısal Takograf Bilgilendirme Toplantıları" konulu bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda C2, C3, K1, K3, L1, L2, N1, N2, R1, R2, M1, M2, P1, P2, T1 ve/veya T2 yetki belgesine sahip firmaların Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS)'ne, faaliyetlerine ilişkin elektronik olarak bilgi göndermeleri/iletmeleri yükümlülüklerinin 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla başlayacağı belirtilmiş olup yetki belgesi sahiplerinin sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren üçer aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivleme ve bu veriyi ayda bir defa Bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine göndermeleri zorunluluğunun ise 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren başlayacağı bildirilmiştir.

Duyuruda ayrıca U-ETDS ve sayısal takografa ilişkin sistemlerin izah edilmesi, bu sistemlere veri girişlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi verilmesi amacıyla TOBB tarafından düzenlenecek toplantılara katılım sağlanmasının önem arz ettiği belirtilmiştir.

Üyelerimize duyurulur.

TOPLANTILARIN YAPILACAĞI YER VE TARİHLER AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.

İLBÖLGE KODUTOPLANTI TARİHİ VE SAATİTOPLANTI YERİ
GİRESUN1016-17 MAYIS 2019 SAMSUN TSO
ARTVİN1118-19 MAYIS 2019RİZE TSO
RİZE1118-19 MAYIS 2019RİZE TSO
TRABZON1118-19 MAYIS 2019RİZE TSO
GÜMÜŞHANE1231-01 MAYIS 2019BAYBURT TSO

Başkanımızın 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı
Başsağlığı ve Vefat Haberi - Rize'mizin Başı Sağolsun
Perakende Satışa Sunulan Ürünlerde Düzenlenen Kampanyalar ve Fiyat Etiketi Hakkında Önemli Duyuru!
Eğitim Faaliyeti Duyurusu
Mesai Saatleri Dışında İşlem Yapma Talepleri