U-ETDS ve Sayısal Takograf Bilgilendirme Toplantıları Hakkında Önemli Bilgilendirme

Sayın Üyemiz,

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı I. Bölge Müdürlüğü tarafından "U-ETDS ve Sayısal Takograf Bilgilendirme Toplantıları" konulu bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda C2, C3, K1, K3, L1, L2, N1, N2, R1, R2, M1, M2, P1, P2, T1 ve/veya T2 yetki belgesine sahip firmaların Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS)'ne, faaliyetlerine ilişkin elektronik olarak bilgi göndermeleri/iletmeleri yükümlülüklerinin 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla başlayacağı belirtilmiş olup yetki belgesi sahiplerinin sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren üçer aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivleme ve bu veriyi ayda bir defa Bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine göndermeleri zorunluluğunun ise 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren başlayacağı bildirilmiştir.

Duyuruda ayrıca U-ETDS ve sayısal takografa ilişkin sistemlerin izah edilmesi, bu sistemlere veri girişlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi verilmesi amacıyla TOBB tarafından düzenlenecek toplantılara katılım sağlanmasının önem arz ettiği belirtilmiştir.

Üyelerimize duyurulur.

TOPLANTILARIN YAPILACAĞI YER VE TARİHLER AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.

İLBÖLGE KODUTOPLANTI TARİHİ VE SAATİTOPLANTI YERİ
GİRESUN1016-17 MAYIS 2019 SAMSUN TSO
ARTVİN1118-19 MAYIS 2019RİZE TSO
RİZE1118-19 MAYIS 2019RİZE TSO
TRABZON1118-19 MAYIS 2019RİZE TSO
GÜMÜŞHANE1231-01 MAYIS 2019BAYBURT TSO

Kobi Tanımı Değişti
Tartı Aletleri Ölçü ve Ayar İle İlgili Diğer İşlemler Hakkında Önemli Duyuru
TOBB Türkiye 100" Son Başvuru - 31 Ocak 2019
TOBB İl Kadın Girişimciler ve İl Genç Girişimciler Seçimleri Başlıyor
Odamızın da katıldığı 74. Genel Kurul Sonucu Hisarcıklıoğlu yeniden TOBB Başkanı Seçildi.