Turizm Rehberliği Tezsiz Yüksek Lisans Programları RTEÜ Bünyesinde Başlıyor

2019 yılında açılan Turizm Rehberliği Anabilim Dalı II.Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programında 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren öğrenci alımına başlanmıştır. Programı başarıyla tamamlayan mezunlara alanında Turizm Rehberliği Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans diploması verilir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde yer alan öğrenci kabul ve kayıt şartları geçerli olacaktır. Bu doğrultuda, Önerilen II. öğretim tezsiz yüksek lisans programı, herhangi bir lisans düzeyinde eğitimini tamamlamış kişiler için planlanmıştır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre Sosyal Bilimler Enstitü’sünün tezsiz yüksek lisans programlarına başvurularda; lisans not ortalamasının %100’ü alınarak göre sıralama yapılır. Bu doğrultuda açılan kontenjan dâhilindeki en yüksek puandaki örenciler bu sıralama doğrultusunda kayıt hakkı kazanırlar.

Lisans eğitimini herhangi bir alanda tamamlamış kişilerin; “6326 Sayılı Turist Rehberliği Mesleği Kanunu” uyarınca 23 Şubat 2013 (Sayı:28568) tarihinde hazırlanan “Turist Rehberliği Meslek Yönetmeliği” uyarınca yabancı dil yeterlilik belgesine sahip olmak ve Kültür ve Turizm Bakanlığı kontrolünde Turist Rehberleri Birliği tarafından organize edilen ülkesel (en az 45 iş günü) veya bölgesel (en az 8 işgünü) yurt içi uygulama gezisini tamamlamak koşuluyla, Turizm Rehberliği II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programı sonrasında profesyonel olarak turist rehberi olarak görev yapma hakkını elde edebileceklerdir. Başvurular internet üzerinden http://ogrenci.erdogan.edu.tr/adaylogin yapılmaktadır. Son başvuru tarihi 18 Temmuz 2019 saat 17:00  dır.

E-Dönüşüm (Efatura , Earşiv, Edefter) Bilgilendirme Toplantısına Davet
KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Hakkında