TOBB Doğru Karadeniz Bölge Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin’de ki oda/borsa başkanları ve genel sekreterlerinin katılımı ile Rize’de gerçekleştirildi.

15 Ocak 2020 Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Rize Ticaret ve Sanayi Odası (Rize TSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu, kalkınma hareketinin başarıya ulaşmasında yerel örgüt ve kaynakların çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bölgesel işbirliği kaçınılmaz olmuştur” dedi.

Toplantıda söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları , Doğu Karadeniz’in öncelikli projelerinde işbirliğine gidilmesi ve birlikte hareket edilmesi fikri üzerinde birleştiler. Toplantıda Samsun-Sarp Demiryolu Projesi’nin önemine değinen oda/borsa başkanları projenin bir an önce devreye alınmasını beklediklerini ifade ederek, “Samsun-Batum ve Erzincan-Batum bağlantılarının sağlanması Asya ile Avrupa arasında önemli geçiş noktalarından biri olan Karadeniz’in lojistiğinin en büyük eksikliği giderilmiş olacaktır.” şeklinde konuştular.

Ayrıca Dört Ayda bir toplanma kararı alınan toplantıya Pazar Ticaret ve Sanayi Odasını Temsilen  Başkanımız Neşet ÇAKIR ve Genel Sekreterimiz Gülbahar ÇAKIROĞLU katılım sağladı.

Önemle Duyurulur

Fiyat Etiketinde Yerli Üretim Logosu Kullanımına İlişkin Tebliğ Resmi Gazetede Yayınlandı
Sayısal Takograf (ST) Veri Analizi Projesi İle İlgili Duyuru
Rize İli Oda ve Borsa Müşterek Toplantısı Rize Ticaret Borsasında Düzenlendi