Rize'deki İş Dünyası ve STK'lardan Barış Pınarı Harekatına Asker Selamlı Destek

Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Ticaret Borsası, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası, Pazar Ticaret ve Sanayi Odası, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Barosu, Rize Ziraat Odası, Rize SMMMO, Rize Esnaf ve Sanatkârlar Birliği, TÜMSİAD, MÜSİAD, Türk-İş, Hak-İş, TİSK, Memur-Sen, Türkiye Emekliler Derneği ve Kamu-Sen Rize temsilcileri Barış Pınarı Harekatı’na destek olmak amacıyla bugün ortak basın açıklamasında bulundular. Rize'de Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve iş dünyası temsilcileri düzenledikleri basın toplantısı ile Barış Pınarı Harekatı’na tam destek verdiklerini açıkladılar. 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen basın toplantısına Pazar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Çakır  katılım sağladı.

16 Ekim 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilen basın toplantısında tüm STK ve iş dünyası temsilcileri adına konuşan Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu; “Türkiye, 9 Ekim 2019’da Suriye sınırı üzerinde “Barış Pınarı” adı verilen sınır ötesi harekât başlatmıştır. Amaç, hem ülkemiz sınırlarının güvenliğini sağlamak, hem de ülkemiz ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmaktır. Bu bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmektir. Bizler işçi, memur, esnaf, çiftçi, avukat, emekli ve işveren temsilcileri olarak devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Barış Pınarı Harekâtı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla bu harekât, meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur.” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda oda başkanları hep birlikte ayağa kalkarak asker selamı verdi.

TOBB Ekonomi Şurası İkiz TOBB İkiz Kulelerde Cumhurbaşkanımızın Katılımıyla Gerçekleşti
Pazar Kadın Girişimciler Kurulu Olağan Toplantısı Odamızda Gerçekleştirildi
Pazar Kent Konseyi İçin İlk Adım Atıldı
29 Ekim Kutlama Mesajı