Pazar Kent Konseyi İçin İlk Adım Atıldı

Pazar ilçesinde kent konseyi kurulması amacıyla Ticaret ve Sanayi Odasında bir toplantı düzenlendi.

Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan kurumsal bir yapı olarak öne çıkan kent konseyinin Pazar ilçesinde de kurulması amacıyla çalışma başlatıldı.

Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile siyasi parti başkanlarının katılımıyla Pazar Ticaret ve Sanayi Odasında istişare toplantısı düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Neşet Çakır, kurulması planlanan kent konseyinin ilçede çalışma takvimine önemli bir katkı sunacağını ifade ederek, “Bugün burada ilk adımı atarak kent konseyinin kurulumu için fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldik. Bir sonraki toplantımızı Pazar Belediyesinde yapacağız.” dedi.

Başkan Çakır Pazar’daki çalışmalar noktasında da bilgilendirmelerde bulunarak, “İlçemizde bir hemşehrimiz deniz içinde sosyal tesis kurmak için bizlere başvurdu. Konuyu ilçemizin ileri gelenleriyle de istişare ettik. Bu konuları da değerlendirmemize alalım” diye konuştu.

Pazar Kaymakam Terzi de kent konseyi konusunda ortak bir konsensüs sağlandığını gördüğünü ifade ederek, çalışmaların belli bir takvim içinde yürütülerek sonuca varılabileceğini söyledi.

Kaymakam Terzi, Pazar Eğitim Vakfı’nın çalışmalarından da bahsederek, bu konuda da duyarlılık beklediklerini sözlerine ekledi.

Atılan Bu adımın öncelikli olarak üyelerimize ve ilçemize hayırlı olmasını dileriz.

Turizm Rehberliği Tezsiz Yüksek Lisans Programları RTEÜ Bünyesinde Başlıyor
Başkanımızın 29 Ekim Kutlama Mesajı