E-Fatura Zorunluluğu Olan Firmalar İçin E-Arşiv Fatura Dönemi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca Resmi Gazetede yayınlanan tebliğ ile;

e-Fatura uygulamasına geçme zorunluluğu bulunan mükelleflerimizin aynı zamanda e-Arşiv Fatura uygulamasına da geçmek zorunda olduğuna ilişkin düzenleme yapılmıştır.

e-Ticaret paydaşı olan internet satış platformları, internet ortamında ilan yayınlayanlar ve internet reklam aracıları e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamasına geçmek zorunda olacaklardır.

e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, 1/1/2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 Bin TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5 Bin TL’yi) aşması halinde, söz konusu faturaların, “e-Arşiv Fatura” olarak Başkanlıkça sunulan e-Belge düzenleme portali üzerinden düzenlenmesi zorunlu hale getirilmiştir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Yönetimi Seçildi
Ölçü ve Tartım Aletleri Muayenesi İçin Son Gün 28 Şubat 2019
Pazar TSO Yeni Hizmet Binası TOBB Başkanımız Sn. Rıfat Hisarcıklıoğlu 'nun da Katılımıyla Açıldı